Loading...

@bianca.simonsen

bianca.simonsen
K A L D omsorg!
Hvorfor er ordet gamlehjem borte? Er folk redde for å bli gamle? Jeg er redd for noe helt annet. Anna og jeg fikk være bestevenner i nesten 5 år, det vi delte rekker til et helt liv…
Hun fortalte meg noe som gjorde meg redd, sint og trist. Kald profesjonell omsorg. Anna satt i rullestol og hadde gjort det siden hun var 10 år gammel, hun ble over 90 år. Mange hundre profesjonelle hender hadde matet, vasket, flyttet, stelt, kledd på og av den vakre kroppen hennes. De fleste hendene var gode, veldig gode men ikke alle.
Men hun fortalte meg også om smerten det var å bli tatt på av mennesker hun kjente at vemmet seg, kviet seg, eller rett og slett var likegyldige. Omsorgsløse hender, hender uten tilstedeværelse.
Jeg husker at jeg gråt når Anna fortalte dette, der satt jeg med hånden hennes i min og skulle ønske at jeg kunne gjøre det om. Jeg så henne for meg naken, hjelpeløs, alene med disse hendene. Vi mennesker kommuniserer mer enn vi aner gjennom berøring. 
Jeg lovet Anna og aldri glemme å ha hjerte i hendene også, i møte med mennesker. I dag holder jeg ord, når jeg reiser landet rundt og holder foredrag🎙 om profesjonell kjærlighet. Om å ha hodet kaldt og hjertet foran i alle omsorgsyrker. 
Klarer du ikke det, må du finne deg en annen jobb💪! I takknemlighet for å ha kjent dine varme hender på meg Anna, den varmen vil vare resten av livet mitt! ❤Takk også til dere som hver dag eneste dag gir omsorg, tilstedeværelse og glede i jobben deres❤ 
#keynotespeaker #mindset #slitesterkselvfølelse #helsefagarbeider #omsorgsyrker #gjørenforskjell #gjorenforskjell #podcast #snakkom #alderdom #livsglede #valg #sykepleier #motivation #helse #helsesfag #helsesenter #sunnegoisme #hjernesterk #eldre #egenomsorg #foredrag #nettkurs #kurs #kompetanse #dindagligdoseekte #psykiskrobust
34 131 10 hours ago
K a l d omsorg!
hvorfor er ordet gamlehjem borte? er folk redde for å bli gamle? jeg er redd for noe helt annet. anna og jeg fikk være bestevenner i nesten 5 år, det vi delte rekker til et helt liv…
hun fortalte meg noe som gjorde meg redd, sint og trist. kald profesjonell omsorg. anna satt i rullestol og hadde gjort det siden hun var 10 år gammel, hun ble over 90 år. mange hundre profesjonelle hender hadde matet, vasket, flyttet, stelt, kledd på og av den vakre kroppen hennes. de fleste hendene var gode, veldig gode men ikke alle.
men hun fortalte meg også om smerten det var å bli tatt på av mennesker hun kjente at vemmet seg, kviet seg, eller rett og slett var likegyldige. omsorgsløse hender, hender uten tilstedeværelse.
jeg husker at jeg gråt når anna fortalte dette, der satt jeg med hånden hennes i min og skulle ønske at jeg kunne gjøre det om. jeg så henne for meg naken, hjelpeløs, alene med disse hendene. vi mennesker kommuniserer mer enn vi aner gjennom berøring.
jeg lovet anna og aldri glemme å ha hjerte i hendene også, i møte med mennesker. i dag holder jeg ord, når jeg reiser landet rundt og holder foredrag🎙 om profesjonell kjærlighet. om å ha hodet kaldt og hjertet foran i alle omsorgsyrker.
klarer du ikke det, må du finne deg en annen jobb💪! i takknemlighet for å ha kjent dine varme hender på meg anna, den varmen vil vare resten av livet mitt! ❤takk også til dere som hver dag eneste dag gir omsorg, tilstedeværelse og glede i jobben deres❤
#keynotespeaker #mindset #slitesterkselvfølelse #helsefagarbeider #omsorgsyrker #gjørenforskjell #gjorenforskjell #podcast #snakkom #alderdom #livsglede #valg #sykepleier #motivation #helse #helsesfag #helsesenter #sunnegoisme #hjernesterk #eldre #egenomsorg #foredrag #nettkurs #kurs #kompetanse #dindagligdoseekte #psykiskrobust

@agesmart_oslo

agesmart_oslo
#Oslo En god by å bli #eldre i? Debatt 4 - #samfunnsdeltakelse
0 4 Yesterday
#oslo en god by å bli #eldre i? debatt 4 - #samfunnsdeltakelse

@fagskolelivet

fagskolelivet
Så koselig når #fagskolestudent Linda lager #filmkveld i adventstia til #eldre i sitt #praksisprosjekt😍🤶🏻🎅🏻 #eldreomsorg #helse #advent
0 11 Yesterday
Så koselig når #fagskolestudent linda lager #filmkveld i adventstia til #eldre i sitt #praksisprosjekt😍🤶🏻🎅🏻 #eldreomsorg #helse #advent

@garmanofficial

garmanofficial
Yep, its my birthday. Happy birthday to me. 🍾🍾🍾
#birthday #happybirthdaytome #bursdag #fødselsdag #41 #im41 #41yearsold #41årgammel #old #oging #older #eldre #gammel
72 107 Yesterday
Yep, its my birthday. happy birthday to me. 🍾🍾🍾
#birthday #happybirthdaytome #bursdag #fødselsdag #41 #im41 #41yearsold #41årgammel #old #oging #older #eldre #gammel

@fuelbertaogde

fuelbertaogde
«Den beste gaven du kan gi noen andre er jo en skikkelig god samtale»🧡
Hvor nydelig er ikke dette: en eldre dame (sikkert rundt 80) ringte oss på kontoret for å bestille boks til enn venninne (syntes det var enklere enn å gå på «internnettet») og forteller oss at hun elsker boksen hun fikk av familien sin!🧡 Hun bor alene og trekker et kort hver dag! 
Jeg følger opp med å si at det er jo fint å sitte å reflektere selv over slike spørsmål. Da svarer hun at det gjør hun slettes ikke; hver dag ringer hun en i sin store familie; sønnen, datteren eller et av de mange barnebarna og snakker med de om dette spørsmålet med de!!!🧡🧡🧡 ....og nå skulle en heldig venninne få oppleve det samme...🧡 👉🏼 FuelBox ELDRE dere!!🧡 Denne samtalen gjør at vi vil gi 200,- i RABTT med koden ELDREFUEL på FuelBox ELDRE ut helgen, så få julegaven til besteforeldre i boks nå!!👆🏼(link i bio)
#fuelbox #julegave #eldre #godesamtaler #relasjoner
4 42 3 days ago
«den beste gaven du kan gi noen andre er jo en skikkelig god samtale»🧡
hvor nydelig er ikke dette: en eldre dame (sikkert rundt 80) ringte oss på kontoret for å bestille boks til enn venninne (syntes det var enklere enn å gå på «internnettet») og forteller oss at hun elsker boksen hun fikk av familien sin!🧡 hun bor alene og trekker et kort hver dag!
jeg følger opp med å si at det er jo fint å sitte å reflektere selv over slike spørsmål. da svarer hun at det gjør hun slettes ikke; hver dag ringer hun en i sin store familie; sønnen, datteren eller et av de mange barnebarna og snakker med de om dette spørsmålet med de!!!🧡🧡🧡 ....og nå skulle en heldig venninne få oppleve det samme...🧡 👉🏼 fuelbox eldre dere!!🧡 denne samtalen gjør at vi vil gi 200,- i rabtt med koden eldrefuel på fuelbox eldre ut helgen, så få julegaven til besteforeldre i boks nå!!👆🏼(link i bio)
#fuelbox #julegave #eldre #godesamtaler #relasjoner

@tid_fra_tine

tid_fra_tine
Yes! En av Oslos største aviser skriver om oss. Og skyter blink med deres betraktning! 👊🏼 «Man har sett at mange seniorer som har utviklet en kognitiv svikt, eller får en svekket fysisk helse, mister matlysten - med under- ernæring som et resultat.
Det kan også se ut som om dagens eldre blir mer ensom enn før.»
- Vi som jobber med Tid ser det som en oppgave å bidra til at eldre i bydelen får riktig ernæring, god mat – godt selskap og stimulere til mer matlyst og økende livsglede.
#mat  #matlyst #eldre #godmat #ernæring #stolte
1 56 4 days ago
Yes! en av oslos største aviser skriver om oss. og skyter blink med deres betraktning! 👊🏼 «man har sett at mange seniorer som har utviklet en kognitiv svikt, eller får en svekket fysisk helse, mister matlysten - med under- ernæring som et resultat.
det kan også se ut som om dagens eldre blir mer ensom enn før.»
- vi som jobber med tid ser det som en oppgave å bidra til at eldre i bydelen får riktig ernæring, god mat – godt selskap og stimulere til mer matlyst og økende livsglede.
#mat #matlyst #eldre #godmat #ernæring #stolte