Loading...

@eatsleepntrip

eatsleepntrip
Start your nice day with Potato Lasagna...😋😋😋
.
.
#potatolasagna #potatorecipes #eatsleepntrip #repost @proper_tasty .
.
Tag your friend 👫💭
.
.
0 4 12 hours ago
Start your nice day with potato lasagna...😋😋😋
.
.
#potatolasagna #potatorecipes #eatsleepntrip #repost @proper_tasty .
.
tag your friend 👫💭
.
.
"😋😴🚕"

@dapursurirumah

dapursurirumah
Setelah plan nak merendek hari ni gagal sbb jalan jam gilss balik umah kakak kene la masak 😆 xjadi bergemok kat luar... #potatolasagna utk mereka 😉 sedap kata si bujang & papanya x muak 😉 #alhamdulillah happy kakak dengar bila kita masak org suka 😆 nanti kakak rajin skit kakak share rasepi erk 😁
#dapokecikzie 
#ovenberasap 
#pingganterbalikdontcare 😌
.
.
.
Resepi potato 🥔 lasagna .
.
Bahan2 sila agak2 ikot selera masing2 😉 .
.
2 biji kentang besar (kalau kecik buat 4bj) Potong nipis 
Rebus sparuh msk dan toskan .
.
Di dalam pan masukkan daging kisar masak sehingga kering air daging tu tuangkan olive oil masukkan bawang Holland dan bawang putih yg telah di potong dadu...setelah bawang layu masukkan 2 sudu besar cili kisar (zie pakai adabi je) masak sehingga pecah minyak masukkan sos spageti tomato cendawan 1 tin (zie pakai prego) tambah sedikit air masukkan lada hitam sedikit + serbuk paprika & parsley ...masak sehingga sebati 😉 ketepikan .
.
Untuk sos putih - tumis bawang putih yg didadu dgn olive oil + 1sudu butter kacau sehingga bawang tu garing masukkan 2 sudu tepung gandum kacau tuangkan susu segar dlm 1 cawan kacau sehingga sebati jgn brketul (kalau pekat sgt boleh tambah sedikit air) masukkan kiub pati ayam seketoi kacau rata siap.
.
Oleskan sedikit olive oil dlm baking dish step 1 -masukkan sos tomato td & sos putih pula dlm 4 ke 5 sudu dan susun kentang rebus td step 2-second layer zie buh lapisan lasagna ulang balik sos tomato n sos putih td yg ni baru start buh cheese mozzarella & cheddar taburkan sehingga rata ulang step 1 & 2 (zie buat 2 lapis lasagna 2 lapis kentang jadi 4 layers semuanya) 
So lapisan yg last skali tu tabur cheese lebey skit bru aumm & sedikit daun parsley bakar pada suhu 190 ke 200c dlm 30min (brgantung oven masing2 juga ye) kalau dah kuning keemasan tu InshaAllah masak la dah tu 😉 selamat mncuba
10 227 Yesterday
Setelah plan nak merendek hari ni gagal sbb jalan jam gilss balik umah kakak kene la masak 😆 xjadi bergemok kat luar... #potatolasagna utk mereka 😉 sedap kata si bujang & papanya x muak 😉 #alhamdulillah happy kakak dengar bila kita masak org suka 😆 nanti kakak rajin skit kakak share rasepi erk 😁
#dapokecikzie
#ovenberasap
#pingganterbalikdontcare 😌
.
.
.
resepi potato 🥔 lasagna .
.
bahan2 sila agak2 ikot selera masing2 😉 .
.
2 biji kentang besar (kalau kecik buat 4bj) potong nipis
rebus sparuh msk dan toskan .
.
di dalam pan masukkan daging kisar masak sehingga kering air daging tu tuangkan olive oil masukkan bawang holland dan bawang putih yg telah di potong dadu...setelah bawang layu masukkan 2 sudu besar cili kisar (zie pakai adabi je) masak sehingga pecah minyak masukkan sos spageti tomato cendawan 1 tin (zie pakai prego) tambah sedikit air masukkan lada hitam sedikit + serbuk paprika & parsley ...masak sehingga sebati 😉 ketepikan .
.
untuk sos putih - tumis bawang putih yg didadu dgn olive oil + 1sudu butter kacau sehingga bawang tu garing masukkan 2 sudu tepung gandum kacau tuangkan susu segar dlm 1 cawan kacau sehingga sebati jgn brketul (kalau pekat sgt boleh tambah sedikit air) masukkan kiub pati ayam seketoi kacau rata siap.
.
oleskan sedikit olive oil dlm baking dish step 1 -masukkan sos tomato td & sos putih pula dlm 4 ke 5 sudu dan susun kentang rebus td step 2-second layer zie buh lapisan lasagna ulang balik sos tomato n sos putih td yg ni baru start buh cheese mozzarella & cheddar taburkan sehingga rata ulang step 1 & 2 (zie buat 2 lapis lasagna 2 lapis kentang jadi 4 layers semuanya)
so lapisan yg last skali tu tabur cheese lebey skit bru aumm & sedikit daun parsley bakar pada suhu 190 ke 200c dlm 30min (brgantung oven masing2 juga ye) kalau dah kuning keemasan tu inshaallah masak la dah tu 😉 selamat mncuba

@sigendatzz

sigendatzz
Potato Lasagna | Yummy
Credit @Yummy.IDN @IDNTimes.Video
-
Bahan :
4 buah kentang
Saus bolognaise secukupnya
200 gr daging sapi giling
1 sdm parsley cincang
2 sdt italian herbs
100 gr mozzarella
Minyak secukupnya
-
Cara membuat:
1. Iris kentang tipis dengan menggunakan mandolin. Tata di atas tray, taburin garam dan lada di atasnya.
2. Lalu oven dengan suhu 180° C selama 20 menit hingga matang.
3. Setelah matang, letakkan kentang di atas pinggan. Lalu tumpuk dengan saus bolognaise dan daging giling, tumpuk lagi dengan kentang. Lakukan beberapa tumpuk hingga bahan habis.
4. Diakhir tabur dengan parsley, italian herbs dan keju mozzarella.
5. Oven lagi dengan suhu 180° C selama 20 menit hingga matang.
Chef: #Gilang Editor: #Radiktya
-
-
#videomasak #resepmasak #foodporn #dietmulaibesok #gagaldiet #doyanmakan #videomakanan #indonesianfood #foodporn #laperbaper #kulinerindonesia #mukbang #EATS #foodgram #foodies #kekinian #makanankekinian #kuliner #sigendatzz #makanenak #YummyIDN #IDNTimesVideo #MasakItuGampang #potatolasagna #lasagnaYummy #lasagna
0 10 3 days ago
Potato lasagna | yummy
credit @yummy.idn @idntimes.video
-
bahan :
4 buah kentang
saus bolognaise secukupnya
200 gr daging sapi giling
1 sdm parsley cincang
2 sdt italian herbs
100 gr mozzarella
minyak secukupnya
-
cara membuat:
1. iris kentang tipis dengan menggunakan mandolin. tata di atas tray, taburin garam dan lada di atasnya.
2. lalu oven dengan suhu 180° c selama 20 menit hingga matang.
3. setelah matang, letakkan kentang di atas pinggan. lalu tumpuk dengan saus bolognaise dan daging giling, tumpuk lagi dengan kentang. lakukan beberapa tumpuk hingga bahan habis.
4. diakhir tabur dengan parsley, italian herbs dan keju mozzarella.
5. oven lagi dengan suhu 180° c selama 20 menit hingga matang.
chef: #gilang editor: #radiktya -
-
#videomasak #resepmasak #foodporn #dietmulaibesok #gagaldiet #doyanmakan #videomakanan #indonesianfood #foodporn #laperbaper #kulinerindonesia #mukbang #eats #foodgram #foodies #kekinian #makanankekinian #kuliner #sigendatzz #makanenak #yummyidn #idntimesvideo #masakitugampang #potatolasagna #lasagnayummy #lasagna

@resep.ibu.modern

resep.ibu.modern
Potato Lasagna | Yummy
-
Bahan :
4 buah kentang
Saus bolognaise secukupnya
200 gr daging sapi giling
1 sdm parsley cincang
2 sdt italian herbs
100 gr mozzarella
Minyak secukupnya
-
Cara membuat:
1. Iris kentang tipis dengan menggunakan mandolin. Tata di atas tray, taburin garam dan lada di atasnya.
2. Lalu oven dengan suhu 180° C selama 20 menit hingga matang.
3. Setelah matang, letakkan kentang di atas pinggan. Lalu tumpuk dengan saus bolognaise dan daging giling, tumpuk lagi dengan kentang. Lakukan beberapa tumpuk hingga bahan habis.
4. Diakhir tabur dengan parsley, italian herbs dan keju mozzarella.
5. Oven lagi dengan suhu 180° C selama 20 menit hingga matang.
Chef: #Gilang Editor: #Radiktya
-
#laperbaper #kulinerindonesia #makanankekinian #kuliner #MasakItuGampang #potatolasagna #lasagnaYummy #lasagna
0 14 4 days ago
Potato lasagna | yummy
-
bahan :
4 buah kentang
saus bolognaise secukupnya
200 gr daging sapi giling
1 sdm parsley cincang
2 sdt italian herbs
100 gr mozzarella
minyak secukupnya
-
cara membuat:
1. iris kentang tipis dengan menggunakan mandolin. tata di atas tray, taburin garam dan lada di atasnya.
2. lalu oven dengan suhu 180° c selama 20 menit hingga matang.
3. setelah matang, letakkan kentang di atas pinggan. lalu tumpuk dengan saus bolognaise dan daging giling, tumpuk lagi dengan kentang. lakukan beberapa tumpuk hingga bahan habis.
4. diakhir tabur dengan parsley, italian herbs dan keju mozzarella.
5. oven lagi dengan suhu 180° c selama 20 menit hingga matang.
chef: #gilang editor: #radiktya -
#laperbaper #kulinerindonesia #makanankekinian #kuliner #masakitugampang #potatolasagna #lasagnayummy #lasagna

@yummy.idn

yummy.idn
Potato Lasagna | Yummy
Follow @Yummy.IDN @IDNTimes.Video
-
Bahan :
4 buah kentang
Saus bolognaise secukupnya
200 gr daging sapi giling
1 sdm parsley cincang
2 sdt italian herbs
100 gr mozzarella
Minyak secukupnya
-
Cara membuat:
1. Iris kentang tipis dengan menggunakan mandolin. Tata di atas tray, taburin garam dan lada di atasnya.
2. Lalu oven dengan suhu 180° C selama 20 menit hingga matang.
3. Setelah matang, letakkan kentang di atas pinggan. Lalu tumpuk dengan saus bolognaise dan daging giling, tumpuk lagi dengan kentang. Lakukan beberapa tumpuk hingga bahan habis.
4. Diakhir tabur dengan parsley, italian herbs dan keju mozzarella.
5. Oven lagi dengan suhu 180° C selama 20 menit hingga matang.
Chef: #Gilang Editor: #Radiktya
-
Follow juga @IDNTimes | @IDNTimes.Community | @Popbela_Com | @Popbela.Beauty | @IDNTimes.Video | @Popmama_com
-
#videomasak #resepmasak #foodporn #dietmulaibesok #gagaldiet #doyanmakan #videomakanan #indonesianfood #foodporn #laperbaper #kulinerindonesia #mukbang #EATS #foodgram #foodies #kekinian #makanankekinian #kuliner #jakartafoodies #kulinersurabaya #kulinerjogja #bandungfoodies #makanenak #YummyIDN #IDNTimesVideo #MasakItuGampang #potatolasagna #lasagnaYummy #lasagna
78 7,896 5 days ago
Potato lasagna | yummy
follow @yummy.idn @idntimes .video
-
bahan :
4 buah kentang
saus bolognaise secukupnya
200 gr daging sapi giling
1 sdm parsley cincang
2 sdt italian herbs
100 gr mozzarella
minyak secukupnya
-
cara membuat:
1. iris kentang tipis dengan menggunakan mandolin. tata di atas tray, taburin garam dan lada di atasnya.
2. lalu oven dengan suhu 180° c selama 20 menit hingga matang.
3. setelah matang, letakkan kentang di atas pinggan. lalu tumpuk dengan saus bolognaise dan daging giling, tumpuk lagi dengan kentang. lakukan beberapa tumpuk hingga bahan habis.
4. diakhir tabur dengan parsley, italian herbs dan keju mozzarella.
5. oven lagi dengan suhu 180° c selama 20 menit hingga matang.
chef: #gilang editor: #radiktya -
follow juga @idntimes | @idntimes .community | @popbela_com | @popbela.beauty | @idntimes .video | @popmama_com
-
#videomasak #resepmasak #foodporn #dietmulaibesok #gagaldiet #doyanmakan #videomakanan #indonesianfood #foodporn #laperbaper #kulinerindonesia #mukbang #eats #foodgram #foodies #kekinian #makanankekinian #kuliner #jakartafoodies #kulinersurabaya #kulinerjogja #bandungfoodies #makanenak #yummyidn #idntimesvideo #masakitugampang #potatolasagna #lasagnayummy #lasagna

@adeellaadessert

adeellaadessert
Enjoy your Lunch Time with us!
✨MSG FREE✨
HOT PLATE ITALIAN BEEF LASAGNA✨
Enjoy your special time with us!
HEALTHY LASAGNA, NO MSG CONTAINED! 
Tonight’s Order✨
Ready Lasagna Tersedia✨
Pesan Lasagna mu Sekarang!! Grab it fast!!! Pembayaran dapat dilakukan via transfer atm, cash on delivery, atau bayar langsung ditempat!! Pesan antar via mjek dan Go-send 📦 
Pesan Lasagna mu Sekarang!! #adeellaa #adeellaadessert #adeellaalasagna #potatolasagna #beeflasagna #pastalasagna #mozzarella #mozzarellalasagna #lasagna #bestlasagna #lombok #lombokhalal #mataram #cheese  #halal #halalfood #like4like  #likeforlike #italy #italianlasagna #italianfood #italianfoodlover #italianfoodlovers #like4like #kulinermataram #mataram #bestlasagna #love #ampenan
2 51 2 weeks ago
Enjoy your lunch time with us!
✨msg free✨
hot plate italian beef lasagna✨
enjoy your special time with us!
healthy lasagna, no msg contained!
tonight’s order✨
ready lasagna tersedia✨
pesan lasagna mu sekarang!! grab it fast!!! pembayaran dapat dilakukan via transfer atm, cash on delivery, atau bayar langsung ditempat!! pesan antar via mjek dan go-send 📦
pesan lasagna mu sekarang!! #adeellaa #adeellaadessert #adeellaalasagna #potatolasagna #beeflasagna #pastalasagna #mozzarella #mozzarellalasagna #lasagna #bestlasagna #lombok #lombokhalal #mataram #cheese #halal #halalfood #like4like #likeforlike #italy #italianlasagna #italianfood #italianfoodlover #italianfoodlovers #like4like #kulinermataram #mataram #bestlasagna #love #ampenan

@adeellaadessert

adeellaadessert
It ain’t a moon, it is our Italian Beef Lasagna 🌕 
Adeellaa Italian Beef Lasagna (potato) with Extra Mozzarella for Only IDR.50K 
HOT PLATE ITALIAN BEEF LASAGNA✨
Enjoy your special time with us!
HEALTHY LASAGNA, NO MSG CONTAINED! 
Tonight’s Order✨
Ready Lasagna Tersedia✨
Pesan Lasagna mu Sekarang!! #adeellaa #adeellaadessert #adeellaalasagna #potatolasagna #beeflasagna #pastalasagna #mozzarella #mozzarellalasagna #lasagna #bestlasagna #lombok #lombokhalal #mataram #cheese  #cheeselover #cheeseloversunite #halal #halalfood #italy #italianlasagna #italianfood #italianfoodlover #like4like #kulinermataram #mataram #bestlasagna #gilitrawangan #italija #ampenan #love #instagood #likeforlike
0 53 2 weeks ago
It ain’t a moon, it is our italian beef lasagna 🌕
adeellaa italian beef lasagna (potato) with extra mozzarella for only idr.50k
hot plate italian beef lasagna✨
enjoy your special time with us!
healthy lasagna, no msg contained!
tonight’s order✨
ready lasagna tersedia✨
pesan lasagna mu sekarang!! #adeellaa #adeellaadessert #adeellaalasagna #potatolasagna #beeflasagna #pastalasagna #mozzarella #mozzarellalasagna #lasagna #bestlasagna #lombok #lombokhalal #mataram #cheese #cheeselover #cheeseloversunite #halal #halalfood #italy #italianlasagna #italianfood #italianfoodlover #like4like #kulinermataram #mataram #bestlasagna #gilitrawangan #italija #ampenan #love #instagood #likeforlike

@_adeellaa_

_adeellaa_
It ain’t a moon, it is our Italian Beef Lasagna 🌕 
HOT PLATE ITALIAN BEEF LASAGNA✨
Enjoy your special time with us!
HEALTHY LASAGNA, NO MSG CONTAINED! 
Tonight’s Order✨
Ready Lasagna Tersedia✨
Pesan Lasagna mu Sekarang!! #adeellaa #adeellaadessert #adeellaalasagna #potatolasagna #beeflasagna #pastalasagna #mozzarella #mozzarellalasagna #lasagna #bestlasagna #lombok #lombokhalal #mataram #cheese  #cheesylasagna #realcheese #realcheesy #cheeselover #cheeselovers #cheeseloversunite #halal #halalfood #halallasagna #italy #italianlasagna #italianfood #italianfoodlover #italianfoodlovers #like4like #kulinermataram #mataram #bestlasagna
0 32 2 weeks ago
It ain’t a moon, it is our italian beef lasagna 🌕
hot plate italian beef lasagna✨
enjoy your special time with us!
healthy lasagna, no msg contained!
tonight’s order✨
ready lasagna tersedia✨
pesan lasagna mu sekarang!! #adeellaa #adeellaadessert #adeellaalasagna #potatolasagna #beeflasagna #pastalasagna #mozzarella #mozzarellalasagna #lasagna #bestlasagna #lombok #lombokhalal #mataram #cheese #cheesylasagna #realcheese #realcheesy #cheeselover #cheeselovers #cheeseloversunite #halal #halalfood #halallasagna #italy #italianlasagna #italianfood #italianfoodlover #italianfoodlovers #like4like #kulinermataram #mataram #bestlasagna

@sweetcake.by.stepwie

sweetcake.by.stepwie
Baked Fusilli Chick
(white sauce) [Difoto ukuran small. Cocok banget untuk party atau sebagai tambahan snackbox!] ukuran :
- Small
- Medium
- Personal size, Lebih Puass! 
Harga :
Small Rp 12.000 (min order 4pc)
party size 15pc Rp 165.000 
Medium Rp 30.000
Personal size Rp 45.000

Pemesanan H-1
Order?
WA : 089504474270

#sweetcakebystepwie
#lasagna #lasagnapku #lasagnapekanbaru #dessertcuppekanbaru #dessertboxpekanbaru #dessertcuppku #dessertboxpku #dessertpku #dessertpekanbaru #potatolasagna #potatolasagnapku  #potatolasagnapekanbaru #bakedfusilli #bakedfusillipku #bakedfusillipekanbaru #cakepku #cakepekanbaru #kuepku #kuepekanbaru #kulinerpku #kulinerpekanbaru #pkulaper #pkulover #jualcakepku #jualcakepekanbaru #jajanpku
0 6 2 weeks ago
Baked fusilli chick
(white sauce) [difoto ukuran small. cocok banget untuk party atau sebagai tambahan snackbox!] ukuran :
- small
- medium
- personal size, lebih puass!
harga :
small rp 12.000 (min order 4pc)
party size 15pc rp 165.000
medium rp 30.000
personal size rp 45.000

pemesanan h-1
order?
wa : 089504474270

#sweetcakebystepwie #lasagna #lasagnapku #lasagnapekanbaru #dessertcuppekanbaru #dessertboxpekanbaru #dessertcuppku #dessertboxpku #dessertpku #dessertpekanbaru #potatolasagna #potatolasagnapku #potatolasagnapekanbaru #bakedfusilli #bakedfusillipku #bakedfusillipekanbaru #cakepku #cakepekanbaru #kuepku #kuepekanbaru #kulinerpku #kulinerpekanbaru #pkulaper #pkulover #jualcakepku #jualcakepekanbaru #jajanpku

@cedarriverlanding

cedarriverlanding
Cheesy Scallop Potatoes & Ham fresh out of the oven... needs some time to set up and will be ready for lunch special on Thursday...
.
.
#CRL #homemade #scalloppotatoes #cheesy #comfortfood #lunchspecial #potatolasagna #fallishere
0 10 3 weeks ago
Cheesy scallop potatoes & ham fresh out of the oven... needs some time to set up and will be ready for lunch special on thursday...
.
.
#crl #homemade #scalloppotatoes #cheesy #comfortfood #lunchspecial #potatolasagna #fallishere